۰۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۹
کد خبر: ۷۵۲۳۹۰

مروری بر سوابق کاندیداهای خبرگان معرفی شده از سوی جامعه مدرسین در خوزستان

مروری بر سوابق کاندیداهای خبرگان معرفی شده از سوی جامعه مدرسین در خوزستان
در زیر به بررسی سوابق کاندیداهای مندرج در لیست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از استان خوزستان می پردازیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با سابقه بیش از نیم قرن سیاست ورزی و دین شناسی یک نهاد مؤثر در راهنمایی مردم به سوی انتخاب اصلح می‌باشد؛ گرچه فقهای معرفی شده از سوی شورای محترم نگهبان شأنیت علمی و فقهی لازم را برای حضور در مجلس خبرگان رهبری دارند و صلاحیت آن بزرگواران احراز شده است، اما براساس مطالبه عموم مردم، جامعه مدرسین با برگزیدن برخی شاخص‌ها و تعیین مصداق‌ها تلاش داشته است استحکام بیشتری به رأی مردم ببخشد و مسیر انتخاب را برای آنان هموارتر کند.

در زیر به بررسی سوابق کاندیداهای مندرج در لیست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از استان خراسان رضوی می پردازیم.

آیت‌الله سیدعلی شفیعی

نماینده مردم خوزستان در ادوار مجلس خبرگان رهبری، استاد دروس سزوح عالی و خارج فقه در حوزه علمیه اهواز، بیان دو دوره تفسیر کامل قرآن‌ کریم از ابتدا تا انتها را در مدت زمان 38 سال و سپس به مدت 7 سال یک دوره تفسیر کامل نهج‌البلاغه، رئیس دادگستری خوزستان، تالیفات متعدد در موضوعات دینی

آیت‌الله عباس کعبی

عضو حقوقدان شورای نگهبان قانون اساسی در دوره پنجم، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو مجلس خبرگان رهبری در دوره سوم و چهارم، مخبر کمیسیون سیاسی اجتماعی مجلس خبرگان، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و عضو گروه حقوق و استاد نمونه این موسسه در سال 83-82، عضو هیئت علمی و مدیر مدرسه تخصصی فقه و حقوق مرکز جهانی علوم اسلامی.

آیت‌الله محسن حیدری

وی هم‌اکنون امام جمعه موقت اهواز و یکی از نمایندگان مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری است، تدریس دروس سطوح عالی و خارج فقه و همچنین تالیفات متعدد کتب فقهی و دینی  و تاریخی به زبان‌های عربی و فارسی و عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از فعالیت‌های ایشان است، کتاب ولایت فقیه ایشان از کتب مورد توجه حزب‌الله لبنان بوده و برای اعضای این حزب تدریس می شده است. وی همچنین غیر از علوم حوزوی تا مقطع دکتری در دانشگاه‌های تهران و اهواز تحصیل کرده است.

حجت الاسلام سید محمد علی بلادیان بهبهان پور

وی دارای مدرک سطح ۴ حوزه و دکترای دانشگاهی و از اساتید دروس سطوح عالی حوزه و استاد مشاور و استاد راهنمای سطوح ۳ و ۴ حوزه است.

او همچنین علاوه بر عضویت در کمیته مدارج علمی سطح ۴ حوزه علمیه استان خوزستان، دارای تألیفاتی است و در دانشگاه امیرالمومنین(ع) اهواز و ... هم تدریس دارد.

موسس و مدیر مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع) اهواز، مدیر مدرسه علمیه دارالعلم آیت الله بهبهانی(ره) اهواز و مسئول امور قرآنی دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان در کارنامه مدیریتی حجت الاسلام والمسلمین بلادیان بهبهان‌پور بوده است.

حجت الاسلام حسین رفیعی

وی استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه کشور، مدیر حوزه علمیه شهید صدوقی فاز۵ و موسس و مدیر موسسه فقهی علی بن موسی الرضا(علیه السلام) قم از جمله سوابق حجت الاسلام حسین رفیعی می باشد.

حجت الاسلام مجید مقامی

تحصیل،در سال 1338 در یکی از روستاهای اطراف دزفول متولد شدم، بعد از رسیدن به سن شش سالگی وارد دبستان  گردیدم.

در نظام آموزش و پرورش رژیم گذشته ،از اولین گروهی بودم که بعد از اتمام کلاس پنجم وارد کلاس هفتم شدم و با موفقیت دوره راهنمایی را طی نمودم. از آنجا که مرحوم پدرم  کشاورز بودند و در بسیاری از روزهای تعطیلی و بنابر موقعیت آن زمان،روی زمین کشاورزی  کار می کردم بر این اساس در دوره دبیزستان علاقمند  به تحصیل در رشته کشاورزی شدم .علی رغم اینکه تمام مراحل آموزشی را با تحمل هزاران سختی و مشقت با موفقيت گذراندم ولی هیچ کدام روح تشنه مرا استغنا نبخشیدند بر این اساس یعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1362 تصمیم به ورود به حوزه علمیه قم را گرفتم که از آن  تاریخ  تاکنون  مشغول تحصیل و تدریس و تالیف هستم که در بخشهای بعدی توضیح بیشتری در این مورد خواهم داد.

دوران رشد علمی، بعد از ورود به حوزه علمیه قم بصورت جدی  تمام  تلاش خود را بکار بردم تا در حوزه علمیه به موفقیت های برسم که البته در این دوران جنگ تحمیلی باعث  می شد بنابر نیاز و ضرورت درس را تعطیل نموده و وارد جبهه های حق علیه باطل بشوم. در هر صورت بعد از طی مراحلی از تحصیل ، از سال 1370 مشغول به تدریس هم شدم . که بحمدلله در اثر تلاش فراوان و خستگی ناپذیر امروز کرسی تدریس سطح عالی حوزه علمیه قم را دارم. بغیر از تدریس در حوزه در مراکز علمی دیگر مثل مرکز جهانی علوم اسلامی ،دانشگا های مختلف تدریس می کردم. در کنار تدریس،  کارهای پژوهش هم انجام می دهم  که به تعدادی از آنها اشاره می کنم.

1)سیره نبوی در عزت حسینی ،چاپ در مجموعه مقالات همایش سال عزت حسینی

2)تربیت اخلاقی بهترین زیر ساخت سند چشم انداز ملی 1404، چاپ در مجموعه مقالات همایش سند چشم انداز

3)چالشهای کلامی شبیه سازی انسان،چاپ در مجله علمی پژوهی اندیشه نوین دینی

4) 10 نکته در مورد کتاب فقهی تجدید الدوارسی ، چاپ در مجموعه مقالات همایش آیت ا.... معزی دزفولی

1)شرح رسائل شیخ انصاری(ره)(جلد اول آن آماده برای چاپ است)

2)منجزیت علم اجمالی

3)حجیّت اجماع:پایان نامه دوره فوق لیسانس

4) شبیه سازی انسان از نظر فقه اسلامی: پایان نامه دوره دکتری(در مسیر چاپ قرار دارد)

5)امام شناسی

6) الان یک پروژه فقهی در دست دارم تحت عنوان قتل افراد خاص که امیدوارم تا پایان سال 1390 آنرا به پایان برسانم.

دوران مبارزات و تبلیغ:مبارزه خود را در دوران دبیرستان بر عیله رژیم پهلوی آغاز کردم. با چند نفر از دوستان هم فکر دبیرستانی مخصوصاً حبیب الله ایسوندی فعالیتهای خاصی در ضمن مبارزه انجام می دادیم از جمله مطالعه روی آثار شهید مطهری و پخش آنها بین جوانان دبیرستانی ،تکثیر و پخش نوارهای سخنرانی و اعلامیه های امام خمینی (ره) در میان  دانش آموزان و مردم  و شعار نویسی شبانه بر روی دیوارها.

در دوران دبیرستان که ما را برای اردو به شهر های مختلف  مثل بروجرد ،اصفهان و ....می بردند در آنجا هم فعالیت های مبارزاتی را انجام می دادیم که بالاخره موج بیداری سراسر ایران را فرا گرفت وانقلاب شکوهمند اسلامی به رهبری روحانیت که در رأس حضرت امام خمینی (ره)بود به پیروزی رسید و نظامی براساس ولایت فقیه در ایران شکل گرفت. ولی هنوز ملت زجر کشیده ایران نفس راحتی نکشیده بودند که صدام  عفلقی به دستور امریکا با ایران وارد جنگ شد در حالی که به دلیل انقلاب ،ایران هیچ گونه آمادگی دفاعی از خود را نداشت ولی در عین حال،ملت  با تمام توان وارد عرصه جنگ شد و این کمترین هم به مدت 43 ماه در جبهه  های مختلف  از کردستان  ایران ،عراق و کرمانشاه و ایلام گرفته تا جنوب و خوزستان در مناطق  مختلف و عملیات گوناگو چه به عنوان رزمنده و چه به عنوان مبلغ حضور داشتم که شرح آن دفتری مستقل  خواهان است . بالاخره ملت ایران با رهبری هوشمند و توانای خود اجازه ندادند  یک وجب از خاک ایران به دست دشمنان بیفتد و بی گناهی خود را با خون جوانان  مظلومش در دنیای کفر و صهیونیست به اثبات رساند.

بعد از دوران جنگ تحمیلی لازم بود که در عرصه های دیگر اجتماعی چه در سطح جامعه و چه در مجامع علمی مثل دانشگاه مشغول تبلیغ شویم و بحمد لله الان هم ادامه دارد.

ارسال نظرات